Bordje Cultuur in Hoogeveen: Catharina de Grote

Bordje Cultuur in Hoogeveen: Catharina de Grote

HOOGEVEEN - Op zondag 9 februari is er weer Bordje Cultuur. Deze middag kun je genieten van een prachtige toneelvoorstelling door Marie-Thérèse ter Haar.

‘Had ik hem dan toch in leven moeten laten?’ Met deze woorden begint de toneelvoorstelling Catharina de Grote waarin Marie-Thérèse ter Haar de rol vertolkt van de Russische tsarina. In een boeiende monoloog blikt Catharina terug op haar leven. Niet alleen haar talrijke minnaars en haar kunstverzamelwoede komen aan bod, maar ook het aristocratische en decadente St. Petersburg en haar contacten met de Franse Verlichtingsdenkers.

Over Catharina de Grote, de Romanovs en het Huis van Oranje Nassau
Catharina de Grote (1729-1796) was een intelligente prinses van het Huis Anhallt-Zerbst met vastomlijnde ideeën en een charismatische persoonlijkheid. Zij werd uitgehuwelijkt aan de troonopvolger van Rusland, Peter de Derde (kleinzoon van Peter de Grote).

Vaak wordt Koningin Beatrix in de Nederlandse geschiedenisboeken genoemd als verre nazaat van Peter de Grote (Romanov-huis) maar in het toneelstuk zal duidelijk worden dat dat niet het geval is.

Bordje Cultuur
Een keer per maand op zondagmiddag (van 13.00 tot 15.00 uur) kun je genieten van een lunch, een drankje èn een culturele activiteit.
Datum: 09 februari, 13.00 uur
Locatie: Bibliotheek/ De Verhalenwerf, Willemskade 27

Meer informatie: www.bibliotheekhoogeveen.nl
Tiplijn