Boeren staken maandag mogelijk opnieuw bij snelwegen

Boeren staken maandag mogelijk opnieuw bij snelwegen

DRENTHE - Actiegroep Farmer Defence Force is van plan om maandag opnieuw hun gezicht te laten zien langs de snelwegen in Nederland.

In een oproep op facebook word gevraagt om maanden tegen 12:30 bij opritten van snelwegen te gaan staan, en hun gezicht daar weer te laten zien.

Hiermee wil de Farmers Defence Force onderhandelingen steunen en een ‘waarschuwing’ afgeven. “Laat ze je spieren zien”, staat er te lezen in de oproep. In reacties onder de oproep zeggen veel boeren de actie te ondersteunen en mee te gaan doen.

Volgens de actiegroep hebben bestuurders van voertuigen op de snelweg geen last van de staking. De snelwegen zullen niet vast komen te staan, enkel de opritten zullen vol staan met voertuigen op de vluchtstrook. De woordvoerder sluit ook niet uit dat de acties weer zullen verharden als de onderhandelingen voor de boeren negatief uitvallen.

Volgens het Landbouw Collectief zouden koeien vaker buiten de weide in moeten, moet er minder met kunstmest en meer met dierlijke mest worden gewerkt en kan deze mest nog met water worden verdund. Zo zou de uitstoot van stikstof moeten worden teruggedrongen.

ARCHIEF/Persbureau Meter
Tiplijn