Laatste editie metal birthday bash in Hoogeveen

Laatste editie metal birthday bash in Hoogeveen

HOOGEVEEN - Zaterdag 23 november organiseert de Hoogeveense metalliefhebber Thomas Bulten zijn laatste Birthday Bash in Het Podium met drie metalbands: Procreation, Disquiet en Martyr.

Het is de laatste editie, voordat Thomas naar het buitenland emigreert. De eerste drie edities organiseerde hij samen met Bart Schaaphok, de laatste drie alleen. De drie bands die zullen optreden speelden allemaal al eens op een eerdere editie van Birthday Bash. Kaarten voor de metalavond zijn verkrijgbaar via hetpodium.nl of op de avond zelf bij Het Podium.

Procreation is geen onbekende voor bezoekers van Birthday Bash. De band speelde al in Hoogeveen in 2014 en 2017 en staat garant voor een harde dosis death metal, met invloeden uit de thrash en black metal. Disquiet speelde op de editie van 2017 en belooft een uur vol thrash georiënteerde metal. De combinatie van brute kracht en gevoelige, melodieuze klanken resulteert in opzwepende thrash. De in 1982 opgerichte heavy metalband Martyr sluit de avond af. Martyr is zowel binnen Nederland als ver buiten onze landsgrenzen nog altijd actief. De band speelde in 2015 op Birthday Bash, toen een andere band gedwongen werd af te zeggen. Het Podium barstte destijds bijna uit haar voegen tijdens dat optreden, reden voor Thomas om Martyr nogmaals uit te nodigen.

Tiplijn