Optreden The Brinklz in Grolloo in teken van spierziekte Duchenne

Optreden The Brinklz in Grolloo in teken van spierziekte Duchenne

GROLLOO - Maar liefst vijf bluesbands treden voor het voetlicht tijdens het festival Binnen Blues, komende zaterdag 9 november in Grolloo.

Van die vijf krijgt het optreden van The Brinklz een heel bijzonder tintje. De band vraagt die avond aandacht voor Duchenne, een ernstige erfelijke spierziekte die spieren aantast en verzwakt. Binnen Blues is het jaarlijkse populaire bluesfestival in café-restaurant Hofsteenge in Grolloo. Het festival begint om 17.00 uur.

Zanger/mondharmonicaspeler Harm Brinksma van The Brinklz legt zijn actie uit: “Mijn dochter Maj fietst al jaren voor Duchenne Heroes om zoveel mogelijk sponsorgeld in te zamelen. Zij doet dit vooral voor Duncan Spangenberg, de broer van haar beste vriendin Daisy. Duncan lijdt aan Duchenne.” The Brinklz hebben onlangs een nieuwe cd uitgebracht en de groep wil bij Binnen Blues na hun optreden vijftig cd’s gratis weggeven.

Als tegenprestatie wordt de ontvangers gevraagd een donatie te geven. “Wij hopen zaterdag zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Duchenne Heroes. Dochter Maj is zaterdagavond aanwezig met een speciale collectebus”, aldus de Harm Brinksma van The Brinklz.

Naast het optreden van de Brinklz, die om 18.15 en 22.15 uur spelen, treden ook de Slim Robin Band, de Dave Warmerdam Band, Robbert Fossen & the Muddy Waters Tribute Band en The Sidekicks, op. Robbert Fossen & the Muddy Waters Tribute Band maakt op dit moment een succesvolle toer door Nederland. De Dave Warmerdam Band is het bewijs dat blues ook populair is onder de jongeren. Dave Warmerdam (19 jaar) vormde in 2016 een duo met blueszanger Robbert Fossen; een jaar later formeerde hij zijn eigen band en hij won op 6 oktober de Dutch Blues Award 2019 in de categorie Jong Blues Talent. Slim Robin, harmonicaspeler/zanger, werd tweemaal genomineerd voor beste harmonicaspeler van de Nederlandse Blues Foundation en is nu frontman van zijn eigen band.

Ook The Sidekicks zullen op 9 november op het hoofdpodium staan. Na het vertrek van Hans van Lier ging de band, met onder meer zanger Teo de Haan en drummer Wim Entzinger, bestuurslid van de Stichting Erfgoed Harry Muskee, in de gelederen, onverdroten verder. Op 9 november is te horen hoe deze band in de loop der jaren is gegroeid.

De toegangsprijs van Binnen Blues bedraagt €20,00 per kaartje. Dit is inclusief toegang tot het C+B Museum, dat deze dag van 11.00 - 17.00 uur is geopend. Kaarten kunnen worden gereserveerd bij café-restaurant Hofsteenge, telefoon 0592-501226 of via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tiplijn