EMMEN - Op donderdag 31 oktober opende Guido Rink, wethouder Economie, het tweedaagse evenement TechWorks! Want techniek werkt, is altijd in beweging en technisch personeel is nog altijd hard nodig.

Om de techneuten van de toekomst enthousiast te krijgen voor techniek moet je beginnen bij de basisschool. Daarom organiseerden Drenthe College, VPB, NHL Stenden en Gemeente Emmen samen met verschillende bedrijven ook dit jaar weer hét techniekevenement voor de basisscholen in de gemeente Emmen.

Dit jaar was het thema van Duurzaamheid, Circulaire Economie, Chemie. Wethouder Guido Rink: “Techniek is overal! En daarom is het zo belangrijk dat we tijdens dagen als TechWorks! de leerlingen in basisonderwijs kennis laten maken met technische toepassingen zoals bijvoorbeeld het maken van verf.” Tijdens het evenement zagen de leerlingen dat verf maken ook een stuk techniek van de toekomst is! 800 leerlingen uit groep 7 onderzochten de samenstelling van bio-based verf. En gingen zelf verf maken. Daarmee schilderden de leerlingen het logo van één van de hoofdsponsors van TechWorks! Ze deden dit bij het Drenthe College in Emmen.

Leerlingen die meedoen aan TechWorks! worden verleid om de Open Bedrijven Dag op zaterdag 2 november te bezoeken. Zij ontvangen tijdens TechWorks een stempelkaart die ze op 2 november bij Drentea, McDonalds en VPB kunnen afstempelen. Met een volle stempelkaart maken ze kans op een hydraulische robot-arm op waterdruk.

Tiplijn