Korte roadfilm uit Drenthe in de maak

Korte roadfilm uit Drenthe in de maak

MEPPEL/HOOGEVEEN – De Drentse actrices in opleiding Nikki Offringal en Charlotte Berghuis zijn onder supervisie op reis geweest om in een korte geïmproviseerde film te spelen wat zich afspeelt in Europa. De 18-jarige studentes uit Meppel en Hoogeveen werden onlangs aangenomen op Toneelacademie Maastricht en faaam Amsterdam.

De korte film ROAD gaat over twee vriendinnen die zelf besluiten een roadtrip te maken door Europa, maar eenmaal op reis twijfelen of ze het juiste moment gekozen hebben.

Het gegeven om zonder script te spelen en enkel op locatie te improviseren heeft de film een bijzonder karakter gegeven. De film werd gedraaid in de provincie Drenthe en de steden Keulen, Oostende, Parijs en Luxemburg. Bij wijze van experiment werd er naast een gewone filmcamera gebruik gemaakt van een 20 jaar oude handycam.

Het idee om een geïmproviseerde film te maken is afkomstig van regisseur Reinout Hellenthal. Met dit soort initiatieven probeert Hellenthal noordelijk talent sterker op de kaart te zetten. ROAD werd begin juli opgenomen, de korte film is momenteel in montage.

Matthias Leemhuis
Tiplijn