Tynaarlo doet mee aan Open Bedrijvendag Drenthe 2019, PvdA enthousiast

Tynaarlo doet mee aan Open Bedrijvendag Drenthe 2019, PvdA enthousiast

TYNAARLO - De ondernemers in Tynaarlo gaan mee doen met de Open Bedrijvendagen in Drenthe.

De PvdA-fractie Tynaarlo heeft met vreugde kennis genomen van de aanstelling van een nieuwe gemeentelijke bedrijfscontactfunctionaris, Gerrit van Bruggen. Deze onderhoudt namens de gemeente Tynaarlo de contacten met de ondernemers en hun verenigingen in onze gemeente en werkt mee aan het bevorderen van een goed ondernemersklimaat in Tynaarlo. De functionaris heeft een ronde met bezoeken bij diverse bedrijven achter de rug en heeft daar enthousiaste verhalen opgetekend. Verhalen die ook interessant zijn voor een breder publiek en mede daarom worden de ondernemingen in Tynaarlo nu door de gemeente uitgenodigd om deel te nemen aan de Open Bedrijvendag 2019. Dit evenement wordt georganiseerd door de provincie Drenthe.

De PvdA-fractie is blij dat de gemeente opnieuw de hand uitsteekt naar de ondernemers in Tynaarlo. Eerder (november 2018) stelde de PvdA-fractie vragen aan het College van BenW over dit evenement, omdat Tynaarlo als enige gemeente in Drenthe daar niet aan meedeed. Het antwoord van het College luidde toen dat ‘het succes staat of valt met de inspanningen van de ondernemers zelf.’ De ondernemersverenigingen zouden destijds richting de gemeente hebben aangegeven dat de leden weinig of geen belangstelling hadden om deel te nemen aan de dag.

De PvdA spreekt de hoop uit dat veel bedrijven uit Tynaarlo zich nu wel aanmelden voor deelname aan de Open Bedrijvendag Drenthe. Volgens de fractie zijn er veel interessante bedrijven in onze gemeente te vinden en is het goed wanneer inwoners en andere belangstellenden hier kennis van kunnen opdoen. Mogelijk draagt het er ook aan bij dat Tynaarlo eindelijk de laatste plaats in Drenthe als minst MKB-vriendelijke gemeente kan verlaten.

Paul Posse
Tiplijn