Speelbos bij Boomkroonpad deels afgesloten vanwege virus

Speelbos bij Boomkroonpad deels afgesloten vanwege virus

DROUWEN - Staatbosbeheer heeft het speelbos bij het boomkroonpad afgesloten voor bezoekers

Bezoekers van het speelbos bij het Boomkroonpad in Drouwen kunnen de komende tijd niet overal komen. Het natte gedeelte is namelijk tijdelijk afgesloten omdat er mogelijk het ranavirus heerst.

Het ranavirus is voor mensen en huisdieren niet gevaarlijk, maar dodelijk voor amfibieën. Staatsbosbeheer heeft het waterrijke deel van het speelbos afgezet om uitbreiding van het virus te voorkomen.

over het boomkroonpad
Op een steenworpafstand van camping De Hondsrug ligt het boomkroonpad. Het boomkroonpad is een wandelpad door de toppen van de bomen. Zo zie je de bomen eens van een andere kant. Je kunt de eekhoorntjes en vogels in de bomen nu van wel heel dichtbij bekijken. Ervaar zelf hoe het is om door de boomkruinen te lopen. Rondom het boomkroonpad is ook een hoop te zien en te beleven, bijvoorbeeld een worteltunnel.

Meer dan alleen een boswandeling
Het Boomkroonpad is ook een startpunt voor diverse wandelroutes door de bossen van Gieten-Borger. De boswandelingen zijn van diverse lengtes en bieden voor ieder wat wils. Bij het startpunt bevindt zich een informatiecentrum van Staatsbosbeheer waar je meer kunt lezen over de omgeving.
Heb je even geen zin om te wandelen, laat je dan met de Bospaardentram langs de mooiste plekjes van het bos leiden.

Tiplijn