Julianaplein 6 weken dicht vanwege groot onderhoud ring-zuid

Julianaplein 6 weken dicht vanwege groot onderhoud ring-zuid

REGIO - Het knooppunt Julianaplein, vanaf het Julianaplein richting het centrum, is vanaf vanavond 6 weken afgesloten.

De aannemer gaat dan bezig met het intrillen van damwanden voor het project Ring-Zuid. Dit project word in meerdere fases gedaan.

Onderdeel van het project Aanpak Ring Zuid is dat tussen de Hereweg en het Oude Winschoterdiep de zuidelijke ringweg van Groningen acht meter diep wordt aangelegd. Hier verdwijnt de weg dus uit het zicht. De verdiepte ligging wordt ongeveer 1.100 meter lang. Over dit verdiepte weggedeelte komen drie brede ‘deksels’. Op deze deksels wordt het Zuiderplantsoen aangelegd.

Voor de aanleg van de verdiepte ligging gaat aannemer Combinatie Herepoort een grote bouwkuip maken aan de zuidkant van de ringweg, ongeveer vanaf het Julianaplein tot aan de Europaweg. De bouwkuip wordt gevormd door stalen damwandplanken. In totaal moet er voor circa 2.500 meter aan damwanden worden ingetrild. Men begint hier 16 juli mee. De planning is dat eind december 2019 vrijwel alle damwandplanken zijn geplaatst. Begin 2020 plaatst men de laatste damwandplanken in het Oude Winschoterdiep.

De werkzaamheden zijn in principe alleen overdag op werkdagen, van 7.00 tot 19.00 uur. In de zomer is er een uitloop mogelijk naar de zaterdagen en naar de avonduren (van 19.00 tot uiterlijk 23.00 uur). Bij ruim 800 woningen in de buurt zijn inmiddels bouwkundige vooropnames gedaan, om eventuele schades aan te kunnen tonen. Om het intrillen van de damwandplanken direct naast de ringweg mogelijk te maken, moet een deel van de ringweg in de zomer worden gestremd. De zuidelijke ringweg is vanaf vrijdag 12 juli 22.00 uur t/m maandag 26 augustus 06.00 uur tussen Julianaplein en Europaplein afgesloten voor verkeer richting Hoogezand.

Tiplijn