Kortingsbonnen actie voor mantelzorgers een succes

Kortingsbonnen actie voor mantelzorgers een succes

EMMEN - 34 winkeliers in het oude centrum van Emmen hebben dit voorjaar de samenwerking gezocht met de gemeente Emmen. Zij wilden hun waardering voor mantelzorgers nog eens extra benadrukken.

Dit heeft ertoe geleid dat iedereen die een mantelzorgcompliment ontving, ook een vel kortingsbonnen kreeg. Wethouder Guido Rink over deze actie: Ik vind het mooi dat ook de Emmense ondernemers hun blijk van waardering op deze manier tonen. Ook de mantelzorgers zijn positief over deze actie.

Veel mensen krijgen te maken met een mantelzorgsituatie. Ze zijn mantelzorger of hebben hulp nodig van een mantelzorger. Dit kan soms behoorlijk pittig zijn. De gemeente Emmen spreekt daarom haar waardering uit voor mantelzorgers door middel van het mantelzorgcompliment en door de Week van de Mantelzorg te organiseren. Dit jaar is hier de kortingsbonnen actie van de Emmense winkeliers bij gekomen.

Wethouder Guido Rink nam vandaag een kijkje bij Albert Herenmode, een van de deelnemende winkeliers. Hij was benieuw naar het verloop van de actie. De heer Eising van Albert Mannenzaken: ‘Een aantal mantelzorgers heeft met de kortingsbonnen 10% korting gekregen op een aankoop. De reacties die wij horen zijn positief. Mensen weten deze actie echt te waarderen. Mantelzorgers kunnen nog tot en met 31 juli gebruik maken van de bonnen.

Tiplijn