Biologisch afbreekbare kunstgraskorrels voor SC Erica

Biologisch afbreekbare kunstgraskorrels voor SC Erica

ERICA - Een landelijke primeur voor Sportclub Erica. De voetbalclub krijgt een nieuw kunstgrasveld met daarop biologisch afbreekbare kunstgraskorrels.

Het Emmense bedrijf Senbis heeft de innovatieve korrel voor kunstgrasvelden ontwikkeld en uitvoerig getest in een laboratorium. Nu is het tijd om de korrel in de praktijk te testen.

Voordat het unieke en innovatieve Emmense product uitgerold kan worden, moet het getest worden onder verschillende weersomstandigheden. Dat gebeurt de komende jaren bij SC Erica. De kunstgraskorrel van Senbis is een veilig, milieuvriendelijk en duurzaam alternatief voor rubbergranulaat.

Wethouder René van der Weide van de gemeente Emmen is enthousiast over deze ontwikkeling: “Wij zijn er trots op dat deze lokaal geproduceerde, milieuvriendelijke en veilige korrel kunnen testen op een veld in onze gemeente. Hopelijk is dit een voorbeeld voor heel Nederland. Dat komt niet alleen de sport ten goede, maar ook het milieu en onze regionale economie”.

Bas Krins van Senbis kijkt er naar uit om de korrel nu in de praktijk te testen: “We zijn al enkele jaren bezig om een goed alternatief te ontwikkelen voor de rubberen kunstgraskorrels. Na meerdere testen in een laboratorium gaan we de komende jaren kijken of het in de praktijk net zo goed werkt. Onze korrels zijn 100% veilig en op het moment dat de korrel naast het veld in de natuur terechtkomt zal het volledig afbreken en niet de natuur vervuilen.

SC Erica is blij dat er na de zomer een gloednieuw kunstgrasveld ligt. Voorzitter Jan Jeuring: “We zijn al een tijd bezig met een extra kunstgrasveld waar de jongste voetballers wedstrijden op kunnen spelen en de wat oudere voetballers op kunnen trainen. We kwamen in contact met Senbis en werden heel enthousiast van hun proef met kunstgraskorrels. SC Erica heeft een landelijke en misschien wel een wereldprimeur”. Het kunstgrasveld krijgt een formaat van 20x30 meter. Omdat het hier een innovatief en unieke ontwikkeling betreft, dragen zowel de gemeente, de provincie Drenthe als ook de voetbalclub financieel bij.

Tiplijn