SIVO op de fiets tijdens Drentse Fiets4Daagse

SIVO op de fiets tijdens Drentse Fiets4Daagse

DRENTHE - Tijdens de Drentse Fiets4Daagse zullen buitenlandse dansgasten van het festival SIVO op de fiets stappen.

Samen zullen ze op deze manier de Drentse cultuur leren kennen en zullen er leuke ontmoetingen plaatsvinden met de verschillende deelnemers aan de Fiets4Daagse en de inwoners van de dorpen.

In samenwerking met de organisatie van het festival SIVO is het idee ontstaan om het culturele project, waarin de fiets symbool staat voor vrijheid, invulling te geven. Tijdens SIVO op fietse deur Drenthe zullen de verschillende culturen met elkaar zingen, dansen, muziek maken én fietsen. SIVO gaat bij een aantal beleefposten buitenlandse folkloristische groepen inzetten. Daarbij gaan verschillende groepen dansen, muziek maken en ook workshops verzorgen voor de deelnemers aan de Drentse Fiets4Daagse.

Zoals de Drentse Fiets4Daagse bekend staat, zullen er ook activiteiten aan gekoppeld worden. De dansers en muzikanten worden uitgedaagd om tijdens het fietsen te vloggen. Door het maken van korte filmpjes zal wereldwijd via social media aandacht zijn voor de fietsprovincie Drenthe en Nederland. Welk land kan straks het beste in een vlog laten zien hoe de verschillende culturen met elkaar kennis maken?

Het programma en de bijbehorende informatie staat vermeld op www.fiets4daagse.nl en www.sivofestival.nl

Tiplijn