Fototentoonstelling ‘50 jaar Woodstock’ geopend in Emmen

Fototentoonstelling ‘50 jaar Woodstock’ geopend in Emmen

EMMEN - Flowerpower, hippies en de subcultuur van de Sixties herleven in Emmen. Het is dit jaar 50 jaar geleden dat het legendarische popfestival Woodstock in de Verenigde Staten is gehouden.

Ter ere hiervan is van 29 juni tot 26 augustus de tentoonstelling ‘50 years Woodstock’ met foto’s van de Amerikaanse fotograaf Elliott Landy te zien in het Rensenpark. De expositie is een samenwerking tussen de gemeente Emmen en de Duitse gemeente Papenburg, waar tegelijk de andere helft van de ’50 Years Woodstock’ te zien is.

Elliott Landy maakte als jonge fotograaf de turbulente jaren zestig mee en legde de grote maatschappelijke veranderingen vast. Hij fotografeerde op het Woodstockfestival dat op 15, 16 en 17 augustus 1969 in Bethel (VS) werd gehouden en dat het icoon van de tijdsgeest van de jaren zestig werd. Landy groeide uit tot een bekende muziek-fotograaf, die artiesten als Bob Dylan, The Band, Janis Joplin en Jimi Hendrix vastlegde en zelf als één van de eerste fotografen erkend werd als artiest.

De tentoonstelling ’50 Years Woodstock’ bestaat uit zo’n 160 foto’s en is onderverdeeld in vier thema’s: ‘Vision of A Generation, Stars and Stones, High on music en Woodstock Festival. De foto’s zijn verdeeld over Emmen en in Papenburg, waardoor het voor bezoekers aantrekkelijk wordt om over en weer de Duitse en de Nederlandse expositie te bekijken. Museum Collectie Brands richt naast de Woodstockfoto’s een tentoonstelling in over Tin Pan Alley en de muziekcultuur in Emmen in de jaren zestig en zeventig. Daarnaast zullen de Sixties herleven op tal van andere plaatsen in Emmen, waarbij onder meer de Bibliotheek Emmen, Cho, Filmhuis Emmen en ATLAS Theater activiteiten organiseren die aansluiten op het Woodstock-thema.

De Woodstock’-tentoonstelling is te zien in het CBK Rensenpark van donderdag tot en met zondag van 13:00 tot 17:00 uur en is gratis toegankelijk. De tentoonstelling is in de gemeente Papenburg te zien in het bezoekerscentrum Papenburger Zeitspeicher. Geopend van maandag tot en met zaterdag van 09:00 tot 17:00 uur en zondag van 09:00 tot 14:00 entree 5 euro. Bij de tentoonstellingen ontvang je een stempel, heb je ze alle twee dan maak je kans op een overnachting voor twee personen.

Tiplijn