Noordenveld met een hoofd vol duurzame inspiratie aan de slag

Noordenveld met een hoofd vol duurzame inspiratie aan de slag

RODEN - Hoe zorg je samen voor een duurzame samenleving? Welke informatie en handreikingen hebben inwoners nodig? En wat verwachten zij van de gemeente? Om hier antwoord op te krijgen, waren inwoners van de gemeente Noordenveld uitgenodigd voor een inspiratiebijeenkomst op donderdagavond 27 juni in de Health Hub in Roden.

Met een inspirerend verhaal van beroepsidealist Hilda Feenstra, een informatiemarkt met organisaties die zich bezighouden met duurzaamheid en gesprekstafels rond duurzame thema’s ging de gemeente in gesprek met inwoners om samen stappen te zetten naar een duurzaam Noordenveld.

In actie durven komen

Om inwoners aan te zetten tot actie en ze bewust te maken van hun eigen keuzes en rol vertelde auteur en beroepsidealist Hilda Feenstra een inspirerend verhaal over hoe je zelf en als groep een verschil kunt maken voor een betere wereld. Hilda: ”Als je eenmaal weet dat een duurzame samenleving nodig is, moet je zelf in actie durven te komen. Jouw actie en durf zetten anderen weer aan om ook de stap te zetten.”

Informatiemarkt

Naast een inspirerend verhaal konden de aanwezigen informatie krijgen over de thema’s Vervoer, Energie en Groen in de buurt. Bij elk thema stonden stands met informatie van projecten of ondernemers. Van de Junior Energiecoach en Buurkracht tot aan Operatie Steenbreek, het laadpalenproject dat binnenkort van start gaat en Energiecoöperatie Noordseveld. Tips, vragen en suggesties kon men kwijt op borden zodat de gemeente weet wat er leeft onder haar inwoners.

Steeds duurzamer leven

Wethouder Kirsten Ipema benadrukt dat duurzaamheid meer is dan een stip aan de horizon: ”Wij willen in 2030 niet alleen de meeste duurzame gemeente van Drenthe zijn, maar er ook voor zorgen dat we in de tussentijd als inwoners steeds duurzamer leven. Denk aan minder afval overhouden, het in stand houden van de biodiversiteit en nieuwe vormen van duurzame energie echt toepassen.”

Tiplijn