Zomerse sfeer tijdens het Mooie Kinderboekenfestival in Hoogeveen

Zomerse sfeer tijdens het Mooie Kinderboekenfestival in Hoogeveen

HOOGEVEEN - Op initiatief van de Bibliotheek streek het Mooie Kinderboekenfestival op zondag 23 juni voor het eerst neer in Hoogeveen! Kinderboeken kwamen tot leven in de zalen, gangen, foyers en tuinen van Theater de Tamboer.

Zo konden kinderen de Konijnentango leren dansen op een spiegelvloer, opstijgen in een heuse raket, winkelen op een echte markt, verdwalen in een doolhof en rechter spelen tijdens een rechtszaak. Op veel plekken was het mogelijk om schrijvers en tekenaars te ontmoeten of lekker weg te zakken in een kussen en te luisteren naar verhalen. Het zonnige weer hielp natuurlijk enorm mee om de bezoekers een echt festival-gevoel te geven!

Ieder jaar verschijnen er veel nieuwe kinderboeken, die zich afspelen in spannende, grappige, interessante of geheimzinnige werelden. Achttien van deze mooie kinderboeken kwamen tot leven tijdens de derde editie van Het Mooie Kinderboekenfestival. Na twee uitverkochte edities in Amsterdam, breidde het Mooie Kinderboekenfestival zich dit jaar uit naar Den Bosch en Hoogeveen.

Tiplijn