Nieuwbouw zwembad Aquarena goed bezocht tijdens Dag van de Bouw

Nieuwbouw zwembad Aquarena goed bezocht tijdens Dag van de Bouw

EMMEN - Tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 15 juni konden belangstellenden een kijkje te nemen op de bouw van het nieuwe zwembad Aquarena op de Meerdijk (Stadionplein 23) in Emmen.

Meer dan 2200 mensen bezochten het nieuwe zwembad. Daarmee staat de bouwplaats in de top 5 van best bezochte bouwplaatsen tijdens de Dag van de Bouw in heel Nederland.

Bezoekers konden een 3-maanden zwemabonnement winnen door vragen te beantwoorden die op verschillende plekken in het zwembad stonden. Bij ieder goed antwoord stond een letter, waarmee uiteindelijk de datum ’21 september’ kon worden gevormd. Want 21 september is het zover, dan openen de deuren van het nieuwe zwembad.

De winnaars van de puzzeltocht zijn Sandy Broekman, Delano Stuut, Timmy van der Laan, Ryan Meems, Anouk Rikse en Amanda Tapper. Zij ontvangen binnenkort het 3-maanden zwemabonnement uit handen van wethouder René van der Weide.

De dag stond in het teken van een gezellige Caribische sfeer. Naast de puzzeltocht konden bezoekers direct een was het mogelijk een persoonlijke foto met een Caribisch tintje te laten maken, kinderen konden badeendjes vissen en er stond een ijscokraam. Medewerkers van Aquarena, Koenen Bouw, Wind Design + Build waren aanwezig om vragen te beantwoorden over het ontwerp en de bouwwerkzaamheden van Aquarena.

In opdracht van Gemeente Emmen bouwt Koenen Bouw het nieuwe zwembad. Een prachtig ontwerp van Wind Design + Build. Het nieuwe Aquarena krijgt drie baden. Een 25 meter wedstrijdbad met acht banen. Een bad met beweegbare bodem met een klimwand, duikplank en een groot (televisie)scherm. In dit bad is het mogelijk te aquasporten, trimzwemmen, recreatief zwemmen en het volgen van zwemlessen. Het derde bad is het recreatiebad met glijbanen, een Doe & Ontdekgedeelte voor kleintjes en wellness-voorzieningen (sauna, infraroodcabine en stoomcabine).

Tiplijn