Forum voor Democratie stelt schriftelijke vragen over Kappen bomen

Forum voor Democratie stelt schriftelijke vragen over Kappen bomen

DRENTHE - Op 17 mei heeft de fractie Forum voor Democratie vragen gesteld over het kappen van bomen.

De aanleiding voor de vragen is dat De Universiteit van Wageningen (WUR)” stelt dat er in Nederland in vier jaar tijd (2013 - 2017) dik drieduizend hectare bos verdwenen is. Een afname van 0,36 procent per jaar, percentueel een sterkere teruggang dan de ontbossing van het Braziliaanse Amazonewoud (0,24 procent).Bovendien liggen er in het gehele land op dit moment plannen voor de kap van 1231 hectare tegenover 304 hectare aan nieuw bos. Dat blijkt uit cijfers die we opvroegen bij de provincies voor ons onderzoek naar bomenkap.

Op grond van deze informatie is FvD bezorgd ter zake de tegenstrijdige boodschap die uitgaat van de klimaathysterie die burgers de komende 30 jaar honderden miljarden gaat kosten enerzijds en het gebrek aan moreel besef dat houtkap op deze schaal grote invloed heeft op het draagvlak voor milieumaatregelen anderzijds. Deze voornoemde tegenstelling komt bij de burger onrechtvaardig en hypocriet over en is bijna niet uit te leggen.

FvD wil weten wat de omvang van de bomenkap in de provincie is en welke gevolgen dit heeft. Tevens wil FvD weten of en hoe de provincie geld verdiend aan deze zaken.

Tiplijn