Geslaagde sluisdagen in Dieverbrug (video)

Geslaagde sluisdagen in Dieverbrug (video)

DIEVERBRUG - Er waren 3 dagen feest bij het sluizen en horeca-complex bij de Dieverbrug Op de zaterdag was de aankomst van de schepen, de officiele opening van de Sluisdagen en muzikale omlijsting door de Waterlanders uit Giethoorn. De Waterlanders zijn met veel spektakel de havenkom van Dieverbrug binnenvaren en zorgen voor entertainment en een gezellige sfeer. Op zaterdag presenteerden de ondernemers aan de Dieversluis hun bedrijven. Ook waren er op deze dag diverse oude maritieme ambachten te zien zoals een smid, een schiemanswerker, een mast koten maker, een nettenboeter, een vismandenmaker etc. daarnaast een heuse palingrookwedstrijd!

Op zondag werdt er een braderie georganiseerd en werdt de middag muzikaal ingevuld door Jeugdorkest Benjamin uit Zwolle. Aan de kinderen was ook gedacht, op het kinderplein stonden diverse springkussens en eens stormbaan.

Op de maandag, 2e Pinksterdag werd er een proeverij georganiseerd waaraan ondernemers uit de regio kunnen deelnemen. Tegen een kleine vergoeding kregen zij de gelegenheid om hun bedrijf te presenteren en, nog belangrijker, te laten proeven wat zij u kunnen bieden. Aan muziek en verschillende kinderactiviteiten is ook gedacht. Het kinderplein was natuurlijk weer open en er was een leuke kinderactiviteit. Daarnaast was er ook schmink en glittertattoo.

Vliegende reporter Jan Eggens maakte onderstaande video

Tiplijn