Donderdag 13 juni E-bike dag in Roden

Donderdag 13 juni E-bike dag in Roden

RODEN - Op donderdag 13 juni 2019 organiseren Veilig Verkeer Nederland, Univé en gemeente Noordenveld een e-bike-dag van 10.15 tot 15.00 uur bij Voetbalvereniging Roden, Norgerweg 2 in Roden.

Wethouder Jeroen Westendorp gaat daarom om 11.00 uur het behendigheidsparcours fietsen op een e-bike.

Wethouder Westendorp: “ De e-bike is erg populair, maar wel heel anders dan de gewone fiets. Het is belangrijk dat iedereen veilig en met plezier fietst, daarom organiseren wij samen deze e-bike dag.” De dag is bedoeld voor iedereen die een e-bike heeft of van plan is er één te kopen.

Deelnemers krijgen praktische tips en handige informatie over het gebruik van de e-bike. Tijdens de e-bike-dag kunnen deelnemers diverse workshops volgen. Zo kunnen zij een parcours rijden, hun kennis bijspijkeren met een verkeersquiz en hun reactiesnelheid testen. Daarnaast is er een fietsenmaker aanwezig die tips geeft over de e-bike en het gebruik daarvan.

Veilig Verkeer Nederland organiseert tijdens de e-bike-dag een ouderenmarkt. De markt begint om 13.00 uur en is gratis te bezoeken. Opgave is niet nodig. Bezoekers krijgen onder andere meer informatie over veiligheid in het verkeer, fietsverzekeringen, letselschade, ondersteuning bij het ouder worden en welzijnsactiviteiten in de buurt.

De e-bike-dag is gratis en mensen kunnen zich aanmelden via unive-noordnederland.nl/aanmelden-e-bike-workshop-roden/. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Deelnemers kunnen op hun eigen e-bike naar de dag te komen of eventueel een leenfiets gebruiken.

Tiplijn