Onderwijs en praktijk komen samen tussen de bloemen in Westerbork

Onderwijs en praktijk komen samen tussen de bloemen in Westerbork

WESTERBORK - In de sfeervolle ambiance van Hilbrands Bloemen Westerbork kwam op 22 mei een gezelschap uit het onderwijs en de praktijk bijeen.

Vakdocenten van de opleiding Bloem, Groen & Styling van Terra MBO kwamen samen met erkende leerbedrijven (BPV-bedrijven) en Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Doel van deze bijeenkomst was de samenwerking tussen de school en het bedrijfsleven te versterken.

Hilbrands Bloemen is één van de leerbedrijven van Terra voor de opleiding Bloem, Groen & Styling. De aanwezigen discussieerden samen hoe de samenwerking tussen de school en de leerbedrijven verbeterd kan worden. Studenten leren op school maar vooral ook in de praktijk tijdens de Beroepspraktijkvorming (BPV) bij een leerbedrijf. Goede begeleiding bij het leerbedrijf is dan ook van groot belang voor de student. Om opleiden goed vorm te kunnen geven zet iedereen zijn beste beentje voor. Terra MBO als opleidingscentrum, SBB voor het organiseren van goede leerbanen en stageplaatsen en leerbedrijven waar de student het vak in de praktijk kan brengen/oefenen.

“In een ontspannen setting is gesproken over de inhoud en uitvoering van de vernieuwde beroepsproeve, de veranderingen in het onderwijs, de verwachtingen en opdrachten van leerbedrijven en de rol van SBB. Diverse vragen vanuit het bedrijfsleven konden direct beantwoord worden. Een mooie stap in de samenwerking om met elkaar de toekomstige bloemisten klaar te stomen voor de arbeidsmarkt”, vertelt vakdocent Herman Sigtermans van Terra.

Terra is een school voor middelbaar beroepsonderwijs. We bieden 12 verschillende opleidingen. Elke opleiding biedt aantrekkelijke mogelijkheden voor werk of vervolgopleiding. Studenten kunnen bij ons terecht voor mbo-opleidingen op het gebied van natuur, tuin & landschap, dier & welzijn, agro & techniek, bloem, groen & styling, voeding & voorlichting en entree. Terra mbo heeft vijf vestigingen in Drenthe en Groningen: in Assen, Emmen, Meppel, Groningen en Winschoten.

Tiplijn