PRO Emmen en Drenthe College tekenen samenwerkingscontract

PRO Emmen en Drenthe College tekenen samenwerkingscontract

EMMEN - Vorige week hebben PRO Emmen en Drenthe College een samenwerkingsovereenkomst getekend. Met deze samenwerking willen beide onderwijsinstellingen Entree-onderwijs in de regio steviger neerzetten.

De overeenkomst tussen beide partijen is al vanaf 1 september 2018 van kracht en loopt door tot en met 1 augustus 2020. Door de samenwerking krijgen leerlingen van PRO Emmen de mogelijkheid om naast hun reguliere lessen, twee jaar lang een Entree-opleiding in samenwerking met Drenthe College te volgen (de opleiding bij PRO Emmen en de examens bij Drenthe College). Met een Entree-diploma kunnen de jongeren doorstromen naar een mbo-opleiding niveau 2 of uitstromen naar een baan. Op dit moment volgen al bijna 60 leerlingen van PRO Emmen het traject, waarbij een deel in het eerste jaar zit en een deel in het tweede.

Binnen het Entree-onderwijs in Emmen kunnen de leerlingen kiezen uit de volgende acht profielen: Assistent logistiek, Assistent dienstverlening en zorg, Assistent installatie- en constructietechniek, Assistent mobiliteitsbranche, Assistent procestechniek, Assistent bouwen, wonen en onderhoud, Assistent verkoop/retail, Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie. Naast Nederlands en rekenen bestaat het onderwijspakket uit kerntaken, loopbaan en burgerschap, een keuzedeel en beroepspraktijkvorming.

De samenwerkingsovereenkomst is gesloten vanuit de gedachtegang “De Drentse Aanpak”. Dit initiatief is een samenwerking tussen Noorderpoort College, Alfa-college, Terra mbo en Drenthe College. Onder de noemer “De Drentse aanpak” zetten de mbo-scholen zich in om jongeren, die in aanmerking komen voor Entree-onderwijs, de best mogelijke kansen te bieden om zichzelf te ontplooien. Het Entree-onderwijs is het voormalige mbo niveau 1 en is bedoeld voor jongeren die niet toelaatbaar zijn tot mbo niveau 2 of hoger.

DC Emmen
Tiplijn