McDonald’s en Vattenfall plaatsen hun eerste snellaadpunt voor elektrische auto’s in Drenthe

McDonald’s en Vattenfall plaatsen hun eerste snellaadpunt voor elektrische auto’s in Drenthe

TER BORCH– Het eerste snellaadpunt van McDonald’s en Vattenfall in Drenthe is in gebruik genomen bij McDonald’s restaurant Ter Borch.

McDonald’s breidt het aantal snellaadpunten uit, nu met de vierde van 168 snellaadpunten die de komende drie jaar geplaatst worden op alle McDonald’s locaties met een McDrive.

Binnen een half uur kunnen elektrische rijders hun auto opladen met groene stroom volledig afkomstig van Nederlandse windmolens. Even genieten van een ontbijtje, een kop koffie, wat e-mail wegwerken én weer op pad.

Het beste van twee werelden: het gemak, de services en bereikbaarheid van McDonald’s, verenigd met de 50 kW snellaadpunten van Vattenfall. Expertise en schaalgrootte komen zo mooi samen, om in de groeiende behoefte aan elektrische mobiliteit in Nederland te kunnen voorzien. Binnen drie jaar zal op alle McDonald’s locaties met een McDrive tenminste één snellaadpunt staan.

Met deze stap geeft McDonald’s invulling aan de doelstelling om alle restaurants duurzamer te maken.

Bas Klaassen, Director Development Real Estate & Construction van McDonald’s: “We zijn heel blij met de toevoeging van dit snellaadpunt hier in Drenthe. Nu kunnen ook hier alle elektrische rijders na een bezoek aan het restaurant binnen een half uur weer de weg op. Samen met Vattenfall werken we hard om alle 168 McDonald’s restaurants met een McDrive van snellaadpunten te voorzien. Hierdoor kunnen we een nog grotere groep automobilisten voorzien van groene stroom.” Pieter van Ommeren, Directeur Emobility bij Vattenfall, voegt toe: ”Vattenfall wil fossielvrij leven mogelijk maken, thuis, op het werk én onderweg. Daarom zijn we al tien jaar actief in elektrisch vervoer, zowel publiek als thuis, en bij bedrijven. Zo voorzien we Drenthe al van publieke laadpunten en zijn we er trots op dat we met deze snellaadpunten bij McDonald’s in Ter Borch nu ook met snelladen in deze provincie actief zijn.”

Tiplijn