Herinrichting Marktplein en omgeving in Klazienaveen

Herinrichting Marktplein en omgeving in Klazienaveen

KLAZIENAVEEN - Ruimte tussen de nieuwe woningen en het plein, meer parkeergelegenheid en volop ruimte voor evenementen. Dat is de basis van het nieuwe Marktplein in Klazienaveen dat naar verwachting in november klaar zal zijn.

Maandag 13 mei gaf wethouder René van der Weide een start aan het project door de eerste straatstenen in de Jhr. M.W.C. de Jongestaat in Klazienaveen te verwijderen. Fuhler Wegenbouw pakt het werk, na deze eerste stenen, weer over van de wethouder. De riolering wordt vervangen in het deel tussen het politiebureau en de St. Henricusschool. Het vuilwaterriool wordt vernieuwd en er wordt een nieuw regenwaterriool aangelegd. De inrichting in de straat blijft grotendeels hetzelfde. Het streven is deze klus voor de zomervakantie klaar te hebben zodat de evenementen, die al gepland staan, hiervan geen hinder ondervinden.

Na de zomervakantie starten we met de reconstructie van het Marktplein. In de nieuwe situatie krijgt het Marktplein 118 parkeerplaatsen, 40 meer dan het huidige plein. Daarnaast komen de lantaarnpalen en de bomen aan de rand van het plein, zodat de centrale ruimte optimaal benut kan worden. In de nieuwe situatie verschuiven we het Marktplein als het ware. De weg die nu langs het Marktplein loopt -voor de Nederlands Hervormde kerk langs-, verdwijnt. Hiervoor in de plaats leggen wij een weg aan, langs de nieuwe woningen. De naam van deze nieuwe weg is De Snikke.

Wethouder René van der Weide: “Nu we met het plein aan het werk gaan, vervangen we ook meteen de riolering in het deel van de Jhr. M.W.C. de Jongestraat dat hiervoor in aanmerking kwam. Omdat we beide projecten combineren, passen de geraamde kosten binnen het beschikbare budget. Straks is het hier niet alleen boven, maar ook onder de grond allemaal weer helemaal van deze tijd.”

Jan Anninga
Tiplijn