Nieuw wellness bad in Zwembad Ruinen feestelijk geopend

Nieuw wellness bad in Zwembad Ruinen feestelijk geopend

RUINEN - Tijdens de Open Dag op zaterdag 11 mei opende wethouder Jan van ’t Zand het geheel nieuwe wellness bad van Zwembad Ruinen. Het bad werd vervolgens feestelijk in gebruik genomen met een spetterende zeemeerminnen-show.

Bij de opening waren er woorden van dank voor de prettige samenwerking tussen gemeente en zwembad, voor alle betrokken ondernemers, voor de enthousiaste vrijwilligers, voor de Vrienden van het zwembad en vooral voor de energieke klusgroep die ervoor gezorgd heeft dat het nieuwe bad bij de start van dit zwemseizoen klaar was. Na afloop van de openingshandeling kregen de vrouwen van deze klusjesmannen allemaal een bloemetje omdat ze hun mannen de afgelopen wintermaanden vaak hebben moeten missen. Deze geste werd aangeboden door Bloemisterij Slagter en B&B De Beddestee. Een fotocollage van ‘the making of’ het nieuwe bad, samengesteld door de nieuwe beheerder van het zwembad Ina Alblas, is te zien in de kiosk van het zwembad.

Nieuw in het zwembad zijn twee zonnebrandcrème-dispensers die in samenwerking met het KWF ter beschikking zijn gesteld. Er is ook voorlichtingsmateriaal aanwezig waarin ouders worden geattendeerd op het belang van het gebruik van zonnebrandcrème, met name bij kinderen. Met deze service wil Zwembad Ruinen graag een steentje bijdragen aan het voorkomen van huidkanker.

Jans Schulting
Tiplijn