Autisme ervaren tijdens Autisme Belevings Circuit in Emmen

Autisme ervaren tijdens Autisme Belevings Circuit in Emmen

EMMEN - Op donderdagavond 6 juni organiseert MEE Drenthe in Emmen een Autisme Belevings Circuit (ABC).

Van 19.00 tot 21.00 uur ervaren deelnemers hoe het voelt om autisme te hebben en wat autisme betekent voor het dagelijkse functioneren. Ouders, mantelzorgers maar ook vrijwilligers kunnen met het circuit hun kennis over autisme vergroten door zelf gevoelens en denkwijzen te ervaren die bij autisme horen.

Praktische tips bij iedere ervaring
Het Autisme Belevings Circuit is een beproefde methode waarbij deelnemers tijdens een parcours zelf ervaren hoe mensen met autisme de wereld beleven. De deelnemer leest of luistert dus niet alleen naar verhalen of uitleg over de stoornis, maar ervaart zelf wat het betekent. Bij iedere opdracht of ervaring geeft de trainer van MEE Drenthe praktische tips om de omgang en communicatie met iemand met autisme goed te laten verlopen.

Meer begrip en beter inzicht
Autisme is moeilijk te begrijpen voor mensen die zelf geen Autisme Spectrum Stoornis (ASS) hebben. Mensen met autisme kunnen verbaal heel sterk zijn, maar toch kan de communicatie moeizaam verlopen. Door zelf te ervaren hoe het voelt, ontstaat er meer begrip voor en inzicht in autisme. De meeste deelnemers ervaren het circuit als een ware eyeopener. MEE Drenthe wil deze ervaring graag aanbieden aan ouders, mantelzorgers, maar ook aan vrijwilligers of professionals die meer willen leren over autisme.

Praktische informatie
Het Autisme Belevings Circuit is op donderdagavond 6 juni van 19.00 tot 21.00 uur in Woonwijkcentrum Holdert in Emmen (Hondsrugweg 101). De maximale groepsgrootte voor het circuit is 12 personen. Deelname is gratis.

Meer informatie en aanmelden
Wil je deelnemen aan het Autisme Belevings Circuit op 6 juni in Emmen? Neem dan contact op met MEE Drenthe via: 0592 0592 30 39 99 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor meer informatie kun je ook terecht op de website meedrenthe.nl.

Tiplijn