Pleegzorgaanbieders in Drenthe samen op zoek naar pleegouders

Pleegzorgaanbieders in Drenthe samen op zoek naar pleegouders

DRENTHE - Woensdagmiddag gaven pleegzorgorganisaties Leger des Heils, Timon, William Schrikker Pleegzorg en Yorneo het startsein voor een intensieve samenwerking op het gebied van werving pleegouders.

Wethouders Jeroen Westendorp (gemeente Noordenveld) en Henk Doeven (gemeenten Westerveld) waren aanwezig bij de officiele ondertekening van de samenwerkingsoverenkomst. Jeroen Westendorp onthulde voor de gelegenheid de plaquette ter ere van de samenwerking.

Samen sterker voor kwetsbare kinderen en hun ouders
Het tekort aan pleeggezinnen blijft overminderd hoog. Om kinderen die het thuis even niet redden een veilige plek te kunnen bieden zijn er altijd nieuwe pleeggezinnen nodig. Omdat de organisaties allemaal hetzelfde doel nastreven, hebben de pleegzorgorganisaties in Drenthe de krachten gebundeld en trekken ze vanaf nu samen op bij de werving van pleegouders.

De voorlichtingsbijeenkomsten worden gezamenlijk georganiseerd en vinden maandelijks plaats in een van de gemeentehuizen in Drenthe. Belangstellenden kunnen hier meer informatie krijgen over pleegzorg en het pleegouderschap. Heb jij ruimte in je huis en hart? Kijk op de website pleegzorgdrenthe.nl voor de voorlichtingsdata of om een informatiepakket aan te vragen.

Tiplijn