Nieuwe tentoonstelling C+B museum geopend

Nieuwe tentoonstelling C+B museum geopend

GROLLOO - Met het wegtrekken van de Drentse vlag bij de ingang van het C+B Museum in Grolloo, door Egbert Streuer en Riemer van der Velde, is woensdagmiddag de tentoonstelling “We Want More!!!” geopend.

Een tentoonstelling waarin de fans van Neerlands bekendste bluesband Cuby and the Blizzards centraal staan. Speciaal voor de opening kwam oud-wereldkampioen zijspanracen Egbert Streuer en zijn vroegere sponsor en oud-SC Heerenveen-voorzitter Riemer van der Velde in een oude BSA met zijspan aangereden. Beide bekende Nederlanders hebben Harry Muskee vele jaren gekend, Egbert Streuer via de bar van oud-zijspancoureur Jaap Geerts in Assen en Van der Velde op zijn beurt via Egbert Streuer.

Na zijn motorsportcarrière reden Streuer en Muskee jarenlang iedere woensdag als gezworen kameraden in een auto door Drenthe. Conservator van de tentoonstelling “We Want More!!!”, Albert Haar, liet tijdens de opening weten dat het juist de fanatiekste fans waren die telkens na een optreden “We Want More!!!” scandeerden. Die fans van Cuby and the Blizzards en Harry Muskee mochten weleens voor het voetlicht gehaald worden. Via veertien monitoren in het museum laten diverse bekende en minder bekende fans van de bluesband aan de bezoekers weten hoe ze met de band of Muskee in contact kwamen en hoe ze denken over de muziek van Cuby and the Blizzards.

Voorzitter Lukas Koops van Blues in Grolloo liet in zijn welkomstwoord weten dat “We Want More!!!” in het achtjarig bestaan van het museum de zevende expositie is. Volgens Koops draait het museum, gevestigd in het boerderijtje aan de Voorstreek in Grolloo waarin Harry Muskee samen met de bandleden eind jaren zestig woonde, goed. “Jaarlijks komen hier ruim 4000 bezoekers over de vloer en het museum, dat draait op de inzet van vrijwillige gastvrouwen en –heren, heeft inmiddels 640 vrienden. Maar we willen via de actie “op naar 1000 vrienden” doorgroeien”, aldus Koops.

In de expositie wordt gebruik gemaakt van veertien nieuwe beeldschermen, waarvan de aanschaf onlangs mogelijk is geworden door een bijdrage van het Prins Bernhard Cultuur Fonds. "We trachten nu ook jongeren via ons project “Kids Blues in de blues te interesseren”, liet Koops de bezoekers weten”. “ Via scholen worden jongeren attent gemaakt op de bluesmuziek en daaraan verlenen diverse bluesmuzikanten hun medewerking. Er is veel belangstelling voor in de provincie.”

De openingsuren van het museum zijn: Mei, september en oktober: donderdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur. Juni tot en met augustus: dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur. November t/m april: alleen zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Tiplijn