Bouw BENG woningen Actium vordert snel

Bouw BENG woningen Actium vordert snel

ASSEN - De ruwbouw van de eerste nieuwe huurhuizen aan de Troelstralaan vordert snel.

De eerste woningen zijn voorzien van metselwerk en kunnen voor de bouwvak worden opgeleverd. Aannemer Brands is druk bezig met vele nieuwe woningen voor Actium. Vorig jaar werden de oude dublowoningen gesloopt en de bouw van de nieuwe woningen gaat snel. De woningen zijn gemaakt uit elementen en vanuit een fabriek hier geplaatst. alles werd goed geisoleerd en op dit moment zijn de eerste woningen geheel gemetseld.

De bouw van dit project gaat in twee faces, de eerste woningen zullen voor de bouwvak worden opgeleverd, de tweede face zal aankomende weken worden opgestart en zijn waarschijnlijk dit jaar ook klaar. Meer over dit project kijk ook: Actium

Bijna Energie Neutraal Gebouw
Actium bouwt op diverse plekken in de Oude Molenbuurt woningen volgens de BENG methodiek. Met deze methodiek wordt volgens de nieuwste norm op gebied van energiezuinigheid gebouwd. Bert Huizing: “Actium gaat voor duurzaam en deze woningen dragen hier letterlijk hun steentje aan bij. Energiezuinig en betaalbaar wonen op een steenworp afstand van de binnenstad."

"De woningen aan de mr. P.J. Troelstralaan, mr. S. van Houtenlaan, mr. Groen van Prinsterenlaan, Thorbeckelaan en dr. Schaepmanstraat hebben een traditionele indeling. Op de begane grond zijn de woonkamer, keuken en het toilet gesitueerd. Op de bovenverdieping komen twee slaapkamers, een badkamer en een berging. Om in aanmerking te komen voor een woning moeten geïnteresseerden ingeschreven staan als woningzoekende bij Actium. Voormalige bewoners hebben voorrang bij toewijzing."

Tiplijn