4e bedrijf ontvangt dreigbrief vanwege bouw windmolens

4e bedrijf ontvangt dreigbrief vanwege bouw windmolens

DRENTHE - Even was het rustig rondom de dreigingen aan het adres van bedrijven die zich mengen in de bouw van windmolens in de veenklonién in Drenthe en Groningen.

Nu is echter naar buiten gekomen dat hoofdaannemer A.Hak een brief heeft ontvangen met enkele bedreigingen die gelijk staan aan de brieven die 3 andere aannemers hebben gekregen.

A.Hak is verantwoordelijk voor de aanleg van kabels rondom de windmolens. Of ook dit bedrijf zich uit het project trekt is nog niet bekend. A.Hak was niet bereikbaar voor commentaar.

De laatste twee aannemers die zich terug trokken uit het project leden veel schade. De ene dik 2 miljoen, het laatste bedrijf dik 2 ton. Het was voor de bedrijven te gevaarlijk om nog door te gaan.

In de brief naar bedrijf A.Hak word gedreigd om ook dat bedrijf kapot te maken. De acties zullen niet in Drenthe plaats vinden, maar mogelijk internationaal. Waar het bedrijf ook buiten Nederland aan het werk is.

De politie laat aan DVHN weten deze brief in het onderzoek mee te nemen, maar wil nog niks kwijt over de stappen die zijn genomen.

Tiplijn