Werkzaamheden Europaweg Schoonebeek

Werkzaamheden Europaweg Schoonebeek

SCHOONEBEEK - In Schoonebeek wordt de komende tijd gewerkt aan de Europaweg. Het gaat om het gedeelte vanaf het centrum tot iets voorbij de rotonde (N853/N863).

De riolering wordt vervangen, er komt een regenwaterriool en het openbaar gebied wordt opnieuw ingericht. Eerder is al het andere gedeelte van de Europaweg aangepakt.

Het openbaar gebied ondergaat een ware metamorfose. De weg, fiets- en voetpaden worden opnieuw aangelegd. In overeenstemming met de Erkende Overlegpartner Schoonebeek kappen we de 22 bomen aan de rijbaan. Ervaring vanuit de vorige fases leert dat de bomen, die soms erg dicht op de rijbaan of fietspad staan, niet goed gedijen na de werkzaamheden. Zodra de werkzaamheden zijn afgerond, planten we ca. 35 nieuwe bomen (Tilia Cordata Rancho).

Om het relatief schone regenwater te scheiden van het vuile water van toilet, douche, wasmachine en keuken komt er een apart regenwaterriool. Bij de waterzuivering scheelt dit werk en uiteindelijk ook geld. Ook huizen kunnen hierop aangesloten worden. De regenpijpen gaan dan met een aparte buis onder de tuin of oprit door naar het regenwaterriool. Eigenaren binnen het betreffende werkgebied kunnen hier, eenmalig, gratis gebruik van maken.

Tijdens de werkzaamheden is de Europaweg afgesloten voor het doorgaand verkeer. Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de Oldenhuis Gratamaweg.

Tiplijn