Ei eruit, zaad erin! Heel Noordenveld Zoemt

Ei eruit, zaad erin! Heel Noordenveld Zoemt

RODEN - Op tweede paasdag 22 april is het landelijke zaaidag. De twee belangrijkste dingen om die dag te doen zijn: eieren zoeken en bloemenzaad zaaien!

Daarom nodigen IVN Roden en het comité Heel Noordenveld Zoemt kinderen uit om de bijen een handje te helpen. Op een veld aan de Mensingheweg mogen de kinderen eerst eieren zoeken en vervolgens samen een bloemenweide inzaaien.

Kinderen (of hun ouders) kunnen zich opgeven bij IVN Roden, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of Anita van der Noord, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De zaaidag is het startsein voor de activiteiten die Heel Noordenveld Zoemt gaat organiseren. Er hebben zich al minstens 15 mensen gemeld die hun tuin of veld willen laten inzaaien voor de bijen en insecten. Het najaar is het beste moment om dat te doen. We zoeken nog naar meer deelnemers die tuinen of velden ter beschikking hebben en die zich willen inzetten voor bij-vriendelijk beheer, het bouwen en plaatsen van bijenhotels et cetera.

Tiplijn