Jeugdliteratuurschrijfster Yvonne Brill publiceert 150e boek

Jeugdliteratuurschrijfster Yvonne Brill publiceert 150e boek

DRENTHE - Op 13 april 2019 verschijnt bij Uitgeverij Koninklijke van Gorcum het 150ste boek van jeugdliteratuurschrijfster Yvonne Brill.

Met De cirkel is rond begint jeugdliteratuur schrijfster Yvonne Brill aan het afscheid van haar publiek. In deze verhalenbundel komen haar meest geliefde karakters voor een laatste keer voor het voetlicht in een typisch Yvonne Brill verhaal. Soms herschreven uit het verleden maar ook met nieuwe verhalen.

Het boek bevat diverse verhalen met de geliefde karakters die in de boeken van Yvonne Brill tot leven komen. Onder andere Miriam het zeemeerminnetje, Kabouter Wijsneus en Marc en Maaike zullen voor een laatste keer hun opwachting maken. Yvonne Brill begon haar carrière bij Uitgeverij Koninklijke Van Gorcum als medeauteur en illustrator van een lesmethode. Met dit laatste boek in haar grote oeuvre dat ook bij Koninklijke Van Gorcum verschijnt is de cirkel rond.

De cirkel is rond is voor alle leeftijden maar vooral de groep die in hun jeugd de boeken van Yvonne Brill las zal hiermee teruggevoerd worden om te genieten van de vertelkunst van Yvonne. Voor nieuwe lezers is het een prachtige kennismaking met de werelden die Yvonne zo treffend weet neer te zetten.

Tiplijn