Opnieuw dreigbrief voor ondernemer windpark; Bedrijf trekt zich terug

Opnieuw dreigbrief voor ondernemer windpark; Bedrijf trekt zich terug

DRENTHE - Opnieuw heeft een ondernemer die mee zou werken aan de windmolens in Drenthe en Groningen een dreigbrief ontvangen.

Het zou dit keer gaan om een ondernemer die " 48 uur de tijd had om zijn bedrijf te redden ". Het geld wat hij zou verdienen met het bouwen van de windmolens kon hij daarna gebruiken om zijn bedrijf te beveiligen.

Deze brief geeft aan dat de daders dreigender worden. Had het 1e bedrijf nog een week de tijd, dit bedrijf kreeg 48 uur.

De politie is druk bezig met de zaak maar heeft nog geen enkel idee uit welke richting de brieven komen.

Hieronder de brief die in handen is gekomen van Dagblad van het Noorden.

Wat voor Ben Timmerman (Avitec, voormalig Hoornstra) geldt is ook op uw onderneming van toepassing. Zie bijgevoegde brief aan deze Timmermans Uw onderneming is actief bezig met de voorbereiding voor windpark N33 (trafostation Meeden). Wij hebben met u minder geduld. U krijgt 48 uur de tijd om uw onderneming veilig te stellen. Als u niet tot actie overgaat kunt u het geld wat u, over onze rug, daar verdient uitgeven aan beveiliging van u en uw onderneming. Realiseert u zich dat de haat tegen ondernemers zoals u alleen maar toeneemt als de turbines geplaatst zijn. Geen enkel bedrijf kan zich verschuilen voor ons. Van projectontwikkelaar, aannemer, windboer, toeleverancier tot broodjeszaak. In Groningen, Drenthe of daarbuiten. Wij verwachten van u deze week een persverklaring. Afzender: uw provincie genoten over wiens rug u zich wilt verrijken.

Tiplijn