Leerlingen van obs De Anwende geven vrijheid door!

Leerlingen van obs De Anwende geven vrijheid door!

AALDEN - De leerlingen van openbare basisschool De Anwende uit Aalden krijgen vrijdag 5 april les van de Commissaris van de Koning, Jetta Klijnsma.

Op De Anwende staat in de maand april “Vrijheid geef je door” jaarlijks centraal en het bezoek van de Commissaris van de Koning past daarom prima in het lesprogramma.

Vrijdag 5 april zal De Anwende in Aalden worden bezocht door Jetta Klijnsma, Commissaris van de Koning. Zij zal met groep 7 en 8 praten over hoe Nederland wordt bestuurd. Daarnaast staat ‘in vrijheid leven’ en ‘zijn wie je wilt zijn’ centraal. “We vinden het van belang dat kinderen hier meer over leren en dat dit gedaan wordt door de Commissaris van de Koning maakt het heel speciaal.”, aldus Jo Selhorst, directeur van basisschool De Anwende.

In het lesprogramma van de bovenbouw keert dit onderwerp jaarlijks terug. Zo zullen de kinderen van de hoogste groepen op woensdag 24 april bloemen leggen bij de oorlogsmonumenten in Aalden en de omliggende dorpen. “Daarmee laten we zien dat onze school het belangrijk vindt om over vrijheid te blijven spreken”, vertelt Leon van Wijk, groepsleerkracht op basisschool De Anwende. Na het leggen van de bloemen zullen de kinderen luisteren naar een waargebeurd verhaal door een spreker van Landelijk Steunpunt Gastsprekers WO II - heden. “Onze ervaring van eerdere jaren is dat dit veel indruk op de kinderen maakt en dat ze hier nog lang over zullen doorpraten”, zegt Leon van Wijk.

Daarnaast zullen basisschoolleerlingen uit de voormalig gemeente Zweeloo een rol spelen bij de kranslegging op 4 mei aan de Marktstraat in Zweeloo.

Tiplijn