Zwembaden Noordenveld werken samen aan schone omgeving

Zwembaden Noordenveld werken samen aan schone omgeving

NORG/PEIZE/VEENHUIZEN - Wethouder sport van de gemeente Noordenveld, Jeroen Westendorp, geeft vandaag de aftrap voor de eerste vorm van samenwerking tussen het Molenduinbad in Norg, het Zomerbad in Peize en het Openluchtbad in Veenhuizen.

De drie zwembaden pakken de handschoen op om gezamenlijk mee te doen aan het gemeentelijke project ‘Schoon Belonen’. De zwembaden gaan afval meer gescheiden inzamelen zodat het op een milieuvriendelijke manier kan worden afgevoerd. Naast het schoonhouden van de zwembaden hebben de drie baden ook afgesproken een gebied rondom de zwembaden te ‘adopteren’ en structureel vrij te houden van zwerfafval.

De gemeente Noordenveld ondersteunt deze manier van afvoeren van afval met het project ‘Schoon Belonen’. Organisaties die meedoen met het project krijgen van de gemeente opruimmaterialen en een beloning voor het opruimen van zwerfafval. Daarnaast zet de gemeente in op educatie op scholen om meer bewustwording te creëren. Wethouder Westendorp: “We willen zwerfafval tegengaan. Door ons zwerfafval goed te scheiden zorgen we samen voor een mooier en schoner Noordenveld.”

Vanmiddag om 16:00 uur word het startschot gegeven door Jeroen Westendorp bij het molenduinbad in Norg.

Tiplijn