Informatieve bijeenkomst en discussieochtend in de Bibliotheek

Informatieve bijeenkomst en discussieochtend in de Bibliotheek

BEILEN - Informatieve bijeenkomst en discussieochtend in de Bibliotheek van Beilen met als speciale gasten: leerlingen uit het voortgezet onderwijs van CSG Vincent van Gogh Beilen en Dr. Nassau college Beilen.

Zij werden als leidraad gebruikt in de opzet van deze morgen. Theo Veldhuis, leraar geschiedenis/statsinrichting, mocht de aftrap verzorgen en heeft uitgelegd wat de provinciale verkiezingen zijn en inhouden. Hij begon in 1848 ( onvrede onder de burgers) en is geëindigd in 2019 ( weinig vertrouwen in de politiek). Sonja van der Meer vertelde over de rol van het Drents Landschap. Jacob Nijhoff vertegenwoordigde het LTO en vertelde levendig over zijn melkveehoudersfamiliebedrijf en hoe ze thuis rekening houden met het klimaat en het milieu. Daarna kwam er een pitch en discussie met negen politieke partijen. Dit alles onder leiding van gespreksleider Margot de Jong en muzikale omlijsting van muziekschool De Muzentuin.

Over het thema klimaat, natuur en milieu waren door VMBO 3T leerlingen vragen gesteld.
Deze waren voorbereid tijdens de lessen aardrijkskunde, NASK en wiskunde. De leerlingen van het Voortgezet Onderwijs CSG / Nassau die gediscussieerd hebben; lieten weten vertrouwen te hebben in de toekomst! Uiteindelijk ging iedereen met de uitnodiging de deur uit om de schoolleiders te bombarderen binnen het schoolse lesrooster ruimte te maken voor lessen op de locaties van Drents Landschap; LTO en de Drentse Politiek.

Voor meer informatie kijk ook op: CS Vincent van Gogh

Tiplijn