Basisschoolleerlingen planten bomen tijdens boomfeestdag

Basisschoolleerlingen planten bomen tijdens boomfeestdag

KLAZIENAVEEN - Op woensdag 13 maart is in ons land de 62e Boomfeestdag gevierd. Wethouder René van der Weide heeft samen met 42 basisschoolleerlingen van OBS De Planeet en de Pastoor Middelkoopschool uit Klazienaveen 47 bomen geplant.

De jonge bomen staan in de straten Boogschutter en Leeuw in Klazienaveen. Met de Nationale Boomfeestdag willen we kinderen laten zien wat de waarde en het belang is van bomen en bossen voor een gezond klimaat.

Na het planten van de bomen hebben de leerlingen vogelhuisjes en vleermuiskasten opgehangen die door de leerlingen zelf beschilderd zijn. Een boom is niet alleen een houvast voor een vogelhuisje maar heeft nog veel meer functies zoals het uitstoten van zuurstof en het geven van schaduw. Ook geven bomen een mooi beeld in een straat of wijk.

Op en in bomen leven veel verschillende insecten zoals, rupsen en vlinders. Deze insecten zijn belangrijk voor andere planten om te bloeien en zaadjes te zetten (zonder bijen geen appels). Deze insecten zijn vervolgens weer voer voor de vogels en vleermuizen.

De Boomfeestdag in Emmen is georganiseerd door de gemeente Emmen.

Tiplijn