Opmerkelijk: leraar geschorst na vermeende belediging profeet Mohammed

Opmerkelijk: leraar geschorst na vermeende belediging profeet Mohammed

REGIO - Een opmerkelijke reden van een schorsing op een school in Hoofddorp. Daar is een leraar geschorst omdat leerlingen hun leraar beschuldigen van het beledigen van de Profeet Mohammed.

De leraar ving een gesprek op van twee leerlingen waarin de een tegen de ander zei dat de leraar Haram is, ofwel vies.

De leraar ving dat gesprek op en sprak de leerling daarop aan. In de pauze stonden er ineens allemaal scholieren om de leraar heen omdat hij de profeet zou hebben beledigd.

In de schorsingsbrief van de directeur staat waar de vermeende belediging van profeet Mohammed over gaat. ’U heeft gezegd dat Mohammed getrouwd was met een meisje van acht jaar oud en dat in Nederland een volwassen man die trouwt met een meisje van acht als pedofiel wordt gezien’, valt te lezen.

De leraar ontkent dat hij deze woorden heeft gebruikt en is het niet eens met de schorsing. Deze gaat hij ook aanvechten. De leraar zit ondertussen al meer dan een maand thuis. Hij is zelf christenen en zou niemand nooit beledigen om zijn geloof zo laat hij weten.

De geschorste instructeur heeft inmiddels een klacht ingediend bij de onafhankelijke Commissie van Onderwijsgeschillen. Op 21 maart is er een hoorzitting.

Tiplijn