Knooppunt Julianaplein in gedeeltes enkele dagen afgesloten

Knooppunt Julianaplein in gedeeltes enkele dagen afgesloten

GRONINGEN - Het knooppunt Julianaplein, een grote verkeersader van Drenthe naar Groningen is op een aantal dagen afgesloten wegens werkzaamheden.

Afgelopen vrijdagnacht was de oprit vanaf Assen naar Het Centrum afgesloten ivm het plaatsen van nieuwe wegbewijzering. Ook is de nood weg open gesteld voor het verkeer.

Verkeer dat vanaf de A28 rechts de N7 op wil, en het verkeer dat vanaf de kant van Hoogkerk komt moet nu andere wegvakken gebruiken om richting het centrum te komen.

De 3 meest linker banen zijn voor verkeer richting het centrum. Dit word na 200 meter terug gebracht naar 2 banen. De meest rechterbaan is voor verkeer dat naar Groningen-Helpman wil. Deze strook is apart van de twee andere banen aangelegd dus men dient goed uit te kijken tijdens het wisselen van de rijbanen.

De aankomende weken zal er nog meer veranderen op het knooppunt. Daarvoor moeten de wegwerkers gedeeltes afsluiten ivm de borden die langs en boven de weg komen te staan.

De oprit van de A28 naar Assen, Tussen Julianaplein en Groningen zuid is afgesloten op Donderdag 7 februari 22:00 tot Vrijdag 8 februari 05:00

De oprit vanuit het centrum (station) van Groningen naar de A28 zal op Woensdag 6 en Donderdag 7 februari afgesloten zijn tussen 22:00 en 06:00.

De oprit vanuit het centrum (station) van Groningen naar de A28 zal ook afgesloten zijn op 11 Februari 22:00 tot 05:00.

De afrit Groningen-Zuid richting Helpman zal afgesloten zijn op Maandag 4 Februari 22:00 tot Dinsdag 5 februari 05:00.

De werkzaamheden worden zo goed mogelijk gepland dat het verkeer er in de ochtend geen last van heeft. Maar door omstandigheden kunnen de werkzaamheden uitlopen. Dit betekend dat de ochtendspits hinder kan ondervinden van de werkzaamheden.

Tiplijn