Krokettenkunst en displechtigheden Afsluiting Nederland Leest

Krokettenkunst en displechtigheden Afsluiting Nederland Leest

HOOGEVEEN - Op maandagavond 26 november zijn Krokettenkoning Rien Prinsen en kunsthistorica Margaret Breukink te gast in Bibliotheek Hoogeveen. De smakelijke avond wordt gehouden ter afsluiting van Nederland Leest.

Krokettenkoning Rien Prinsen

Samen met zijn vrouw is Rien Prinsen eigenaar van een cafetaria in Nieuw-Weerdinge. Kroketten en Duitse wijnen zijn hun specialiteiten. Deze avond komt Rien vertellen over zijn vele soorten kroketten. Maar dat niet alleen, het publiek mag ook proeven. Bijvoorbeeld een Parmezaanse kaaskroket met truffel, of een Hollandse garnalenkroket, of een Portugese kipfiletkroket, of ...

Displechtigheden door Margaret Breukink

Op een dinertafel ligt vaak een wit tafellaken met bijpassende witte servetten. Sinds wanneer dekken wij zo, met daarbij glas en mes aan de rechterkant en het brood altijd links van het bord? Mag je met je handen eten of je bord schoonvegen met een stuk brood? En waar dient dat kommetje water voor?

Vroeger ging het er heel anders aan toe dan we nu gewend zijn. Hoe vreemd gewoonten ook voor ons lijken, ze werden wel door de etiquette bepaald. En sommige van de gedragsregels gelden nog tot op de dag van vandaag.

Geschenk van de Bibliotheek

Tijdens deze bijzondere avond ontvangt iedereen een exemplaar van het boek Je bent wat je leest.

Datum: 26 november, 19.30 uur Entree: € 8,- Kaartjes zijn online verkrijgbaar via www.bibliotheekhoogeveen.nl . Losse kaartjes zijn ook verkrijgbaar bij Bibliotheek Hoogeveen/ De Verhalenwerf en bij Theater de Tamboer.

Met dank aan de firma J van t Hooge.

Kijk voor het volledige programma op www.bibliotheekhoogeveen.nl

Tiplijn