Uitreiking Emmer Jeugdlintjes in Emmen

Uitreiking Emmer Jeugdlintjes in Emmen

EMMEN - Dinsdag 20 november 2018, tijdens de Internationale Dag van de Rechten van het Kind, reikt wethouder Robert Kleine voor de achtste keer de Emmer Jeugdlintjes uit.

Deze jaarlijkse waardering voor kinderen en jongeren, die een positieve bijdrage hebben geleverd aan de maatschappij, vindt plaats in het bruggebouw van het gemeentehuis.

Ieder jaar vieren we de Rechten van het Kind. Een belangrijke dag, want alle kinderen hebben rechten. Ongeacht hoe oud ze zijn, waar ze vandaan komen of hoe ze eruitzien.

De wethouder reikt acht lintjes uit. Hiermee wil de gemeente de maatschappelijke betrokkenheid van kinderen en jongeren zichtbaar maken en stimuleren. Deze kinderen hebben allemaal, op hun eigen manier, hun medemens geholpen.

De groepen 7 en 8 van de basisscholen in de gemeente Emmen verwerken op dit moment het thema ‘Wat heb jij nodig om veilig en gezond te kunnen leven?’ in een eigen kinderrechtenbril. Deze zelfgemaakte brillen worden 20 november, aansluitend aan de uitreiking, tot een gezamenlijk kunstwerk gemaakt onder begeleiding van Elsbeth van Beilen van Atelier Abel. Het belooft een mooie middag te worden met muziek, dans en een kinderplein.

Tiplijn