Gemeente Emmen sloopt speeltoestel Rensenpark ivm gebreken

Gemeente Emmen sloopt speeltoestel Rensenpark ivm gebreken

EMMEN - Woensdag 7 november heeft de gemeente Emmen het grote houten speeltoestel in de speeltuin van het Rensenpark gesloopt.

Tijdens een inspectie is gebleken dat het speeltoestel niet meer voldoet aan de veiligheidseisen. Op dezelfde plek komt voorlopig een eenvoudig speelelement terug.

Het grote houten speelelement met klimnetten, torentjes en glijbanen staat naast het voormalige paviljoenrestaurant in het Rensenpark. Deze maakt plaats voor nieuwe schommels. De overige speelelementen in deze speeltuin blijven staan. Uit de inspectie is verder gebleken dat het grote speeltoestel bij het olifanteneiland onderhoud nodig heeft. Dit toestel wordt deze week gerenoveerd.

Beide speelplekken in het Rensenpark zijn tijdelijk. Volgens de ontwerpvisie voor de openbare ruimte van het Rensenpark komen er in de toekomst namelijk bijzondere speelvoorzieningen in de directe omgeving van het voormalige safarirestaurant. De planning van deze nieuwe voorzieningen is op dit moment nog niet bekend.

De oude dierentuin wordt omgetoverd tot een creatief park waar steeds iets nieuws te beleven is. Een verrassende ontmoetingsplaats voor kleine en grote initiatieven rond kunst, cultuur en innovatie. Dit is een groeiend traject. Ook nu is het Rensenpark al een bezoek waard. Een aantal ruimtes in het park is tijdelijk verhuurd aan initiatiefnemers op het gebied van kunst, cultuur en innovatie. Het park is dagelijks open tussen 09.00 en 17.00 uur.

Tiplijn