Een kijkje in de keuken van pleeggezinnen

Een kijkje in de keuken van pleeggezinnen

EMMEN - Woensdag 31 oktober start de Week van de Pleegzorg. Deze week wordt er landelijk aandacht gevestigd op het belang van pleegzorg en het tekort aan pleegouders in Nederland.

Een belangrijk onderdeel vormen acties om nieuwe pleegouders te werven. Yorneo zet haar pleegouders in het zonnetje en wethouders en burgemeesters uit Drenthe nemen een kijkje in de keuken van pleeggezinnen.

Kennismaking met pleeggezinnen
Wethouder Robert Kleine van de gemeente Emmen start door in de Week van de Pleegzorg kennis te maken met een pleeggezin uit Emmen onder het genot van een kop koffie. De komende tijd volgen de wethouders en burgemeesters van de andere gemeenten door te koken en eten bij een pleeggezin uit hun gemeente. Op deze manier krijgen zij de kans meer te weten en te horen over pleegzorg en hoe dat nu precies is voor het gezin, het pleegkind en de eventuele andere kinderen in het gezin.

Informatiebijeenkomsten bij jou in de buurt
In samenwerking met de gemeenten Emmen, Noordenveld en Meppel organiseren ze in het kader van de Week van de Pleegzorg extra informatiebijeenkomsten. Medewerkers van de gemeenten en iedereen die geïnteresseerd is in het pleegouderschap is van harte welkom. Heb je ruimte in je huis en hart? Vraag een informatiepakket aan of meld je aan voor een van de informatiebijeenkomsten bij jou in de buurt.

Meer informatie over tijden en locaties vind je op pleegouderworden.nl.

Tiplijn