Bedrijven in Emmen openen hun deuren voor publiek

Bedrijven in Emmen openen hun deuren voor publiek

EMMEN - Tijdens de Open Bedrijvendag Emmen op zaterdag 3 november zetten 47 bedrijven in de gemeente Emmen hun deuren tussen 10.00 en 16.00 uur open voor publiek. Het gaat om 47 Emmense bedrijven uit allerlei branches: van bouw tot horeca en van techniek tot sport. Om 9.30 uur opent wethouder Bouke Arends de Open Bedrijvendag Emmen bij Opleidingscentrum DIBO.

De Open Bedrijvendag biedt de gelegenheid om eens een kijkje in de keuken te nemen bij bedrijven in de omgeving. Bijvoorbeeld ter oriëntatie op een studie of baan, of om samenwerking te zoeken met collega-bedrijven.

Er worden de hele dag workshops, demonstraties en andere activiteiten georganiseerd voor jong en oud. De deelnemende bedrijven zijn op 3 november te herkennen aan de banner voor de deur. Een overzicht is te vinden op obdd.nl. Wie tijdens de Open Bedrijvendag Emmen drie of meer QR-codes scant en instuurt via de app ‘Open Bedrijvendag Emmen’ maakt kans op een iPad.

TechWorks
Het onderwijs is opnieuw nauw betrokken bij het programma van de Open Bedrijvendag Emmen. Dit jaar staat het thema transport en logistiek centraal. Op 1 en 2 november wordt het techniekevenement TechWorks georganiseerd voor de basisscholen in de gemeente Emmen. Want techniek werkt, is altijd in beweging en technisch personeel is hard nodig. Leerlingen bouwen deze dagen hun eigen auto. Tijdens de Open Bedrijvendag op 3 november kunnen zij materialen verzamelen bij een aantal deelnemende bedrijven om een aanhanger te bouwen voor deze auto.

Paul Posse
Tiplijn