Start bouw eerste woning in Broeklanden

Start bouw eerste woning in Broeklanden

MEPPEL - Eind vorig jaar is de gemeente Meppel gestart met de verkoop van 35 vrije kavels in Broeklanden, de nieuwe deelbuurt van Nieuwveense Landen. Er was veel belangstelling en meer dan de helft van de kavels is in een eerste ronde in reservering of in optie gegeven. Veel opties en reserveringen zijn daarna omgezet in koopcontracten.

De familie Piest is inmiddels gestart met de bouw van hun droomwoning in Broeklanden. De deelbuurt sluit aan op het platteland en kenmerkt zich als een open, groene buurt met veel gras en water. Wethouder Roelof Pieter Koning overhandigde namens de gemeente Meppel het echtpaar Piest een foto van het centrum van Meppel die het begin van een nieuw woonhoofdstuk symboliseert.

Wethouder Roelof Pieter Koning: “Broeklanden biedt een prachtig perspectief voor belangstellenden die zelf een vrijstaande woning willen laten bouwen. Er is volop belangstelling voor de vrije kavels. Omdat de woningmarkt is aangetrokken is wel te verwachten dat de bouwkosten gaan stijgen en het materiaal steeds schaarser wordt. Het is van belang dat je nu je slag slaat. De familie Piest is inmiddels goed op weg om hun droomhuis te realiseren.”

De heer en mevrouw Piest: “We zijn heel erg tevreden met ons plekje en de vordering van de werkzaamheden voor ons droomhuis. Broeklanden wordt straks een prachtige buurt, waar we met heel veel plezier zullen wonen.“

Vrije kavels in Broeklanden
Op dit moment zijn er nog 5 vrije kavels beschikbaar in Broeklanden, de nieuwe deelbuurt van Nieuwveense Landen. Belangstellenden kunnen hiervoor contact opnemen met de kavelcoach van de gemeente Meppel via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Projectbouw in Broeklanden
Recent is ook gestart met de projectmatige bouw in Broeklanden. Er is keuze uit 2-onder1-kapwoningen, hoekwoningen en rijwoningen. Voor meer informatie kijkt u op de kavelkaart via de website www.meppelwoont.nl/nieuwveense-landen

NVM-cijfers derde kwartaal
Opvallend is dat er de afgelopen twee jaar ieder kwartaal circa 20 bestaande vrijstaande woningen in de gemeente Meppel zijn verkocht. Hoewel het aantal verkopen gelijk blijft is de gemiddelde verkoopprijs per woning het afgelopen kwartaal echter fors gestegen naar bijna € 392.000,--. Terwijl de verkooptijd het afgelopen kwartaal bijna gehalveerd is. Naast het aankopen van een bestaande vrijstaande woning, biedt de gemeente belangstellenden ook de mogelijkheid om zelf hun vrijstaande woonhuis te bouwen door een kavel van de gemeente te kopen. Daarmee hebben potentiële kopers de keuze tussen een bestaande woning of nieuwbouw.

Tiplijn