voorstel nieuwe wet; dierenmishandelaars krijgen verbod op houden van dieren

voorstel nieuwe wet; dierenmishandelaars krijgen verbod op houden van dieren

REGIO - De dierenbescherming is blij met het nieuwe wetsvoorstel van minister Grapperhaus voor een zogenaamd zelfstandig houdverbod.

Dit wetsvoorstel moet het voor een rechter mogelijk maken, als een persoon wordt verdacht van dierenmishandeling, een verbod op te leggen voor het houden van dieren.

Op dit moment is het nog zo, als een persoon wordt veroordeeld, dat diegene 5 jaar geen dieren mag houden. dit wordt bij goedkeuring verhoogd naar 10 jaar.

Op dit moment is het makkelijk om bij een verbod alsnog dieren te houden. als een veroordeelde zich hier niet aan houdt, krijgt hij of zij een boete. veel mensen nemen daarom de gok en nemen opnieuw weer dieren in huis.

Als de nieuwe wet er doorheen komt kunnen inspecteurs van onderandere de dierenbescherming een dier gelijk in beslag nemen.

Op dit moment staat het wetsvoorstel op de site van de overheid, iedereen kan daar op reageren. na het zien van alle reacties moet het voorstel langs de raad van state en daarna de 2e en 1e kamer. als iedereen ermee instemt dan kan de wet officieel worden aangenomen.

Tiplijn