Filosoferen en wijndrinken in Filosofiecafé Emmen

Filosoferen en wijndrinken in Filosofiecafé Emmen

EMMEN -  Bij filosoferen stellen veel mensen zich een soort diepzinnig praten onder het genot van een glaasje wijn voor. De combinatie filosoferen en wijndrinken is van oudsher een gouden duo.

Filosofen uit de oudheid, maar ook meer recente denkers, hebben hun licht laten schijnen op ‘drinken en denken’. Filosoof Jacqueline Duurland schreef er een aansprekend en origineel boek over met de titel ‘Vinosofie’. Het filosofiecafé Emmen biedt op 31 mei aanstaande (laatste café voor de zomervakantie!) een podium aan beide benaderingen en onderzoekt op aanstekelijke wijze het spanningsveld tussen ratio en roes.

Proeven met Jacqueline Duurland (en sommelier Machteld Levinga)
Het filosofisch café is blij dat Jacqueline Duurland komt voor een inleiding in de vinosofie. Zij geldt als expert op het raakvlak van wijn (vino) en filosofie en publiceerde bij uitgeverij Boom het boek Vinosofie- een proeve van denken en drinken.

Duurland was docent aan de UvA, en ze geeft regelmatig lezingen en colleges voor de Filosofiefabriek en de Vrije Academie. Ze weet waar ze het over heeft, want Duurland is afgestudeerd filosoof en ze houdt van een goed glas wijn. Ze verdiepte zich in wijnwijsheid in al haar facetten. In haar boek laat ze zien hoe wijn kan inspireren tot filosoferen en toont Duurland aan hoe daar een ware praktische levensfilosofie uit valt te destilleren: van wijntranen tot troostdrinken en zielenroerselen!
Op de laatste woensdag van mei laten we de lezing dan ook met veel plezier vergezeld gaan van een of meer goede glazen wijn. Deze zijn in overleg met Duurland uitgezocht door sommelier Machteld Levinga, tevens die avond aanwezig om te vertellen over de wijnen.

Tickets
De lezing en wijnproeverij onder begeleiding van Duurland in Loods 13 (Rensenpark Emmen) begint woensdag 31 mei om 19.30 uur, maar de deuren van het café gaan al om 19.00 open. De entreekaartjes kosten € 10,00 (inclusief wijnproeverij en koffie/thee) en net als bij andere evenementen in het Filosofiecafé is er na afloop voldoende gelegenheid met elkaar na te praten over de lezing. Wie de smaak te pakken heeft en verdieping in de vinosofie wel ziet zitten, kan in het café het boek Jacqueline Duurland kopen. Kaartjes reserveren gaat via de website van Filosofiecafé Emmen: www.filosofiecafeemmen.nl of zijn te koop aan de deur. Let wel: er zijn een beperkt aantal plekken.

Tiplijn