Familie zorgt dat expositie Roel Koerts alsnog doorgaat

Familie zorgt dat expositie Roel Koerts alsnog doorgaat

NORG - Ze zijn begin augustus speciaal bij elkaar gekomen om de tekeningen in te lijsten die wijlen Roel Koerts had gemaakt voor een expositie van zijn tekeningen op A3-formaat in De Brinkhof. De dochters Lammie, Minie en Rika hebben samen met hun moeder Annie een 25-tal werken van een mooie lijst voorzien voor de expositie die op 7 september van start gaat en tot en met 21 oktober te zien is tijdens de openingstijden van De Brinkhof.

“Hij had zich erop verheugd, maar werd helaas ziek en overleed begin dit jaar. Toen is besloten dat we zelf mochten aangeven of de expositie later plaats zou moeten vinden”, zegt Minie. “Veel mensen vragen nog naar de tekeningen en hij had ze speciaal voor de expositie gemaakt”, vult Lammie aan. “Het mooie is dat de tekeningen zo herkenbaar zijn, waarbij ik het wel mooi vind dat je in de loop der jaren ziet dat de tekeningen steeds beter zijn geworden. Er kwamen steeds meer details in naar voren”, vult Annie Koerts aan. “Een feest van herkenning”, zo benoemt ook Rika het werk van haar vader die bekend stond als het pepermuntmannetje, omdat hij iedereen op pepermuntjes trakteerde.

Aanvankelijk tekende Roel Koerts op A4-formaat tot hij een vraag kreeg om een grotere tekening te maken. Dat beviel goed en speciaal voor de eerder geplande expositie maakte hij nog meer werken. “Het zou zonde zijn om ze niet te laten zien. Hij zou er zelf trots op zijn geweest”, zegt Minie. Praten over hun vader en man en zijn nalatenschap betekent gelijk herinneringen ophalen. De tentoongestelde werken zijn ook te koop. Opvallend is dat in veel huizen in Norg en omgeving tekeningen van Roel Koerts aan de muur hangen. Hij begon na zijn arbeidsperiode van huisschilder, met het tekenen van woningen in Norg en omgeving. Een vaste hand van tekenen had hij en de tekeningen werden steeds fraaier.

Roel exposeerde regelmatig.

Tekst: Norger Courant©Norger Courant
Tiplijn