Veenhoopsweg/Rijksweg (N371) Smilde in fasen afgesloten van 3 september - 5 oktober

Veenhoopsweg/Rijksweg (N371) Smilde in fasen afgesloten van 3 september - 5 oktober

SMILDE - Van maandag 3 september tot en met vrijdag 5 oktober werkt de provincie Drenthe aan de provinciale weg N371 (Veenhoopsweg/Rijksweg) in Smilde en Hijkersmilde vanaf de Polakkenbrug tot iets voorbij de Wittewijksbrug. Ook de Wittewijksbrug krijgt een onderhoudsbeurt. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken wordt het werk uitgevoerd in drie fasen.

Verkeershinder en omleiding

Tijdens elke fase is een kort gedeelte van de weg afgesloten:

Fase 1: 3 tot en met 9 september van de Polakkenbrug tot aan de Veenhoopsbrug;

Fase 2: 10 tot en met 16 september van de Wittewijksbrug tot einde bebouwde kom Smilde (13,4 km);

Fase 3: 17 september tot en met 5 oktober van de Veenhoopsbrug tot na de Wittewijksbrug.

De omleidingsroute voor het doorgaande verkeer loopt tijdens alle fasen via de A28 en de N381. Fietsers en bromfietsers kunnen gebruik blijven maken van het fietspad langs de Veenhoopsweg en Rijksweg.

Wittewijksbrug

Om de stremming zo kort mogelijk te houden wordt het onderhoud aan de Wittewijksbrug tegelijkertijd uitgevoerd met het onderhoud van de weg. De brug wordt geschilderd en gereviseerd. Daarvoor wordt het brugdek uit- en ingehesen.

Bereikbaarheid woningen

Voor aanwonenden of bedrijven aan de Veenhoopsweg, Rijksweg en de Brugstraat blijft het altijd mogelijk om hun woning of bedrijf te bereiken. Ook de Tramweg en de Vaartweg (stille zijde kanaal) blijven toegankelijk. De lijnbussen van Qbuzz van en naar Assen rijden tijdelijk via Tramweg en Vaartweg. Het weer kan de duur van de werkzaamheden beïnvloeden.

Tiplijn