Zonnepark Halo te bezichtigen tijdens open energiedag op 17 September

Zonnepark Halo te bezichtigen tijdens open energiedag op 17 September

LANGELO - Op de open energiedag van 17 september stelt Energiecoöperatie Noordseveld de zonneweide bij de NAM gasopslag in Langelo open voor bezichtiging en informatie.

U kunt  terecht van 10.00-12.00 uur. Ze leiden u graag rond om te laten zien en te vertellen waar onze energie vandaan komt.De ingang naar is het zonnepark is bij de fakkelmast aan de Westerstukkenweg in Langelo. Zie ook: https://www.daarkrijgjeenergievan.nl/open-energiedag/

Zonnepark Halo heeft in het afgelopen productiejaar 4,05% meer geproduceerd dan verwacht. De netto productiejaar opbrengst (teruglevering minus verbruik) bedraagt 988,574 MWh. Dit is het gemiddelde verbruik van bijna 399 huishoudens (2479 kWh per huishouden; bron Milieucentraal) en het equivalent van 408.281 kg vermeden CO2.

De netto productiejaaromzet bedraagt circa € 100.364 (o.b.v. de SDE subsidie), hierop hebben de hoge energieprijzen tot nu toe geen invloed. Het grootste deel van de opbrengst is om de lening voor de bouw van het park af te lossen. Daarnaast wordt een deel van de opbrengst gebruikt om de stroom via Energie VanOns met korting te leveren aan particulieren. Het netto resultaat van ca. € 3.000 blijft vooralsnog in de reserve van het zonnepark. Hierover beslist de algemene ledenvergadering van de Energiecoöperatie Noordseveld.

In Langelo hebben sommige mensen af en toe problemen met de teruglevering van de zonnepanelen op hun dak naar het stroomnet. Zonnepark Halo heeft weinig tot geen invloed op het particuliere net. Het particuliere net is laagspanning (230/400V) terwijl zonnepark Halo rechtstreeks op het middenspanningsnet zit (10.500V). Energiecoöperatie Noordseveld heeft geen inzicht in waar de terugleveringsproblemen vandaan komen. Dat is een zaak van de netbeheerder, Enexis.

Tiplijn